Måndag-Lördag 11:30 – 22:00
Söndag STÄNGT
Cicchetti {tji-ke-tti} är ett samlingsnamn för smårätter härstammade från Venedig, Italien. De består ofta av olika typer av röror på bröd, men kan också vara friterad bläckfisk, oliver och annat smått och gott.
Termen ”cicchetto” kommer från det venetianska ”cicheto”, som betyder ”liten bit”. Dessa snacks har gamla anor och är nära knutna till bacari-kulturen, de typiska venetianska barerna. Cicchetti är små färska eller lätt brynta brödkrutonger som toppas med en mängd olika smakrika tillbehör som såser, ostar, charkuterier, fisk eller grönsaker. I grund och botten är de utsökta och mångsidiga, perfekta att njuta av under en lunch eller middag som en aptitretare eller som tillbehör till ett glas gott vin eller prosecco.
Vi rekommenderar 3-4 cicchetti per person.
– Krämig torsk med karamelliserad lök
– Creamed cod and caramelized onion
– Champinjoner, citron, persilja, extra virgin olivolja och tryffel
– Champignons, lemon, parsley, extra virgin olive oil and truffle
– Taleggioost, parmaskinka och soltorkad tomat
– Taleggio cheese, parma ham and sun-dried tomato
– Blandade skaldjur och zucchini
– Mixed seafood and zucchine
– Smör, gräslök och tunna skivor av toskansk Lardo pancetta
– Butter, chives and thin slices od Tuscan pancetta Lardo
– Grillad röd paprika, currymajonnäs och skivor av hårdkokta ägg
– Grilled red pepper, curry mayonnaise and hard-boiled egg slices
– Söta körsbärstomater, schalottenlök, svarta oliver och färsk basilika
– Sweet cherry tomatoes, shallots, black olives and fresh basil
– Rostbiff, tonfiskmajon och kaprisblomma
– Roastbeef, tuna mayo and caper Flower
– Mascarpone, ricotta, rökt lax och karamelliserad lök
– Mascarpone, ricotta, smoked salmon and caramelized onion
– Rödbeta och paté på oliver
– Beetroot and olive pâté
– Mixade delikatesser och ostar
– Mixed cold cuts and cheeses
– Utsökta italienska charkuterier
– Cured meats from Italy
– Italiensk smakrik ost
– Great cheese from Italy
– Mixsallad, burrata, konfiterade körsbärstomater, färskt äpple,
pinjenötter och kockens hemliga dressing
– Mix salad, burrata, cherry tomato confit, fresh apple,
pine nuts and a secret chef dressing
– Bakade auberginerullar med italiensk pancetta och rökt scamorza
toppad med ostsås
– Baked Aubergine rolls with Italian pancetta, smoked scamorza
topped with cheese sauce
– Mix med gröna blad, getost, hallonsås, honung och pistagenötter
– Mixed of green leaves, goat cheese, raspberry sauce, honey and pistachio
– Konfiterade räkor med vitlök och toskansk pancetta
– Shrimps confit, with garlic and tuscany pancetta
– Buffelmozzarella, söt körsbärstomat, oregano, ruccola, färsk basilika och balsamvinägerreduktion
– Bufala mozzarella, sweet cherry tomato, oregano, rucola, fresh basil and reduction of balsamic
– Potatisdumplings med färska päron, soltorkade tomater och pinjenötter på en fondue av pecorinoost och lakritspulver
– Potato dumplings with fresh pear, sun-dried tomatoes and pine nuts on a pecorino cheese fondue and licorice powder (v)
– Tagliolinipasta med citron- och räksås…gott!
– Tagliolini pasta with lemon- and shrimp sauce…delicious!
– Risotto arborio, tillagad med italiensk korv och mörkt öl
– Risotto arborio, cooked with Italian sausage and dark beer
-Pasta fylld med ost och tryffel, serverad med salviasmöremulsion och parmesanost
-Pasta filled with cheese and truffle, served in a sage butter emulsion with parmesan cheese
– Mix av stekt bläckfisk, räkor och grönt serveras med dip
– Mixed fried squid, shrimps and greens served with dips
– Stekta tigerräkor, broccoli- och potatispuré
serverad med italiensk gazpachosås
– Fried king prawns, broccoli potato puree s
erved with Italian gazpacho sauce
– Röding tillagad i en lätt kryddig fiskbuljong,
färska örter och körsbärstomat
– Salmon trout cooked in a light spicy fish broth,
fresh herbs and cherry tomato
– Fylld Calamaro serverad i en lätt tomatsås
och färska örter
– Stuffed Calamaro served in a light tomato sauce
and fresh herbs
– Biff tartar, grönsakscrudité, ricotta och robiola ost
– Beef tartare, crudites of vegetables, ricotta e robiola cheese
– Ryggbiff på en bädd av ruccola med
tunna skivor av parmesanost och balsamico
– Sirloin steak on a bed of arugula with shaves of
parmesan cheese and balsamic
– Toskansk biffgryta med svartpeppar och rödvin
– Tuscan black pepper and red wine beef stew
Pinsa betyder “utdragen deg” och är en pizzaliknande rätt som uppfanns i antikens Rom. Pinsan grillas i ugn och toppas sedan med klassiska italienska tillbehör. Denna rätt kommer skuren och är perfekt att dela på, som en typ av cicchetti, eller äta själv.
– Zucchinikräm, friterad zucchini, mozzarella och färsk mynta.
– Zucchini cream, deep fried zucchini, mozzarella and fresh mint.
– Parmaskinka, mozzarella, hyvlad parmesanost och ruccola
– Parma ham, mozzarella cheese, parmigiano cheese
shavings and aragula
– Tomater, mozzarella, crudo och kronärtskocka
– Tomatoes, mozzarella cheese, crudo and artichoke
– Klassisk Tiramisu
– Classic Tiramisu
– Napolitansk bakelse på mandelmjöl, med mandlar och choklad, serveras med vaniljglass och sommarbär.
– Neapolitan almond flour pastry with almonds och chocolate, served with vanilla ice cream and berries.
– Fat/tap
– Fat/tap
– Fat/tap
– Flaska/Bottle 66cl
-Flaska/Bottle 50cl
-Flaska/Bottle 66cl
-Flaska/Bottle 50cl
-Flaska/Bottle 33cl
-Jordgubb och Rabarber 33cl
-Demi sec Riesling och Persika 33cl
50cl
100cl
33cl
– Enkel/Dubbel
– Single/Double
– Enkel/Dubbel
– Single/Double
AMARETTO
SAMBUCA
FRANGELICO
BAILEY’S
CAMPARI
LIMONCELLO
MONTENEGRO
COINTREAU
STREGA
ITALICUS
KAHLUA
GALLIANO
FERNET
AVERNA
Italicus, prosecco och oliv
Aperol, prosecco, soda och apelsin
Limoncello, prosecco, soda och citron
Välj din egen gin från baren / choose your own gin from the bar
Gin, campari, martini rosso och apelsin
Whiskey, citronjuice, sockerlag och äggvita
Amaretto, citronjuice, sockerlag och äggvita
Vodka, kaffelikör, sockerlag och espresso
Alkoholfri cocktail / alcohol-free cocktail
Druvor: Merlot 40% Corvina 30%
Croatina 30% Veneto, Italien
Doftar intensivt av röda bär med en ton av
kryddor. Smaken är balanserad med lena
tanniner och en mjuk och rund avslutning.
Druva: Montepulciano 100% Abruzzerna
Medelfyllig, ung och bärig stil med
balanserad syra, karaktär av körsbär och
mörka bär. Lång kryddig eftersmak.
Druva: Nero D´avola 100% Sicilien
Ett fruktigt och smakrikt vin med aromer
av rosor, körsbär och björnbär. I smaken
hittas mörka körsbär och en hint av vanilj.
Mjuka tanniner och en balanserad syra
Druva: Sangiovese 100% Toscana
Medelfyllig smak med pigga toner av
mörka och röda bär, ekfat, kryddiga inslag
och en fin balans mellan frukt, syra och
tanniner.
Druva: Garganega 100% Veneto
Generös, torr smak med massor av härliga
inslag av aprikos och vit persika.
Karaktärsfull och viskös samt en god lång
avslutning med färska örter och lite torkad
frukt. Välgjort, smakrikt och balanserat.
Druva: Chardonnay 100% Toscana
Medelstor, koncentrerad smak i fräsch och
frisk stil med inslag av mineral.
Frapperande lång, sirlig eftersmak med
läcker struktur samt diskret örtighet.
Druva: Grillo 100% Sicilien
Frisk, en aning torrare smak med inslag av
mogen citrus, jasminblommor och
apelsinskal.
Druvor: Corvina Veronese 60%,
Rondinella 30%, Molinara 10%Torr, frisk
och fruktig. Medelfyllig smak av färska
jordgubbar, skogshallon och med ett avslut
av krispig citrus.
Druva: Glera 100% Veneto
Frisk, fruktig och torr. Gula plommon och
finstämd örtighet med en liten beska. Har
en fin krämighet och mousse och avslutar
balanserat mellan frukt och syra.
Druva: Glera, Pinot nero. Veneto
Frisk och fruktig smak med aromer av
hallon. Vacker kopparaktig färg.